Indu­striële melk­fa­briek vlakbij Natu­ra2000 gebied Groesbeek gepland


12 december 2017

Natuurgebied De Bruuk, Groesbeek Natuurgebied De Bruuk, Groesbeek

Update: De gemeenteraad van Groesbeek heeft onder druk van onder andere Partij voor de Dieren Nijmegen, Milieuwerkgroep Groesbeek en bezorgde bewoners besloten niet in te stemmen met het bouwen van een melkfabriek. Wij blijven de situatie nauwgezet volgen.

Intentieverklaring

Donderdag 14 december besluit de gemeenteraad van Berg en Dal over een intentieverklaring die een melkfabriek mogelijk zou moeten maken in het buitengebied van Groesbeek. In 2015 protesteerden wij op dezelfde locatie al succesvol tegen de komst van een megastal, nu komen we opnieuw in actie tegen het omzetten van agrarische grond naar bedrijventerrein.

Industrie of megastal?

Kees Koolen is een miljonair die de grootste melkveehouderij ter wereld wil gaan bouwen in Brazilië. Melkverwerking op de schaal die hij beoogt in Groesbeek hoort niet thuis op agrarische grond nabij een Natura2000 gebied. Wij roepen de raad dan ook op zich niet te laten intimideren door het dreigement dat er anders alsnog een megastal voor kippen gaat komen, maar een stokje te steken voor de industrialisering van dit boerenland.

Nijmegen en Groesbeek delen prachtige natuur die de Partij voor de Dieren wil beschermen tegen de hebzucht van internationale ondernemers die geen oog hebben voor de échte waarde van onze omgeving. Laat je niet uitmelken Groesbeek!

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren Nijmegen: maak einde aan inzet dieren bij politie

Politiepaard overlijdt tijdens inzet bij demonstratie Hoewel toedracht en oorzaak nog nader onderzocht moeten worden, is wat ...

Lees verder

Partij voor de Dieren wil populieren Industrieweg behouden

Populieren Industrieweg, foto: Google Maps Update: De rechter heeft besloten kappen voorlopig niet toe te staan. De Partij ...

Lees verder