Keizer Karel­plein een van de gevaar­lijkste verkeers­lo­caties van Nederland


15 januari 2018

Keizer Karelplein - Hollandse Hoogte, Siebe Swart

Maandag werd bekend dat het Keizer Karelplein in Nijmegen een van de gevaarlijkste verkeerslocaties van Nederland is. Er zijn de afgelopen drie jaar 83 ongelukken gebeurd. In de cijfers van RTL zijn kleinere ongevallen met bijvoorbeeld fietsers niet eens opgenomen, terwijl de fietser een van de kwetsbaarste verkeersdeelnemers is.

Het Keizer Karelplein is in de wijde omtrek bekend om haar complexe structuur. Het ongeorganiseerde en daardoor veel optrekkende en remmende verkeer zorgt ook voor veel fijnstof en extra uitstoot. Daar komt nog bij dat het prachtige parkje in het midden van het plein nagenoeg onbereikbaar is zonder kleerscheuren.

Partij voor de Dieren vindt dat het Keizer Karelplein veel meer op de fietser moet worden ingericht. De autobestuurder moet worden ontmoedigd deze route te kiezen. Het autoverkeer dat nog wel het Keizer Karelplein verkiest moet in betere banen geleid worden zodat het de uitstoot zo veel mogelijk terugdringt. En groen in de stad moet altijd bereikbaar zijn voor de inwoners, zeker in de ‘Green Capital’ van Europa.

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren wil populieren Industrieweg behouden

Populieren Industrieweg, foto: Google Maps Update: De rechter heeft besloten kappen voorlopig niet toe te staan. De Partij ...

Lees verder

Partij voor de Dieren start campagne met vertoning film (RN7)

NIJMEGEN – De Nijmeegse afdeling van de Partij voor de Dieren start zondag 18 februari de campagne voor de gemeenteraadsver...

Lees verder