Partij voor de Dieren Nijmegen: maak einde aan inzet dieren bij politie


11 december 2017

Politiepaard overlijdt tijdens inzet bij demonstratie
Hoewel toedracht en oorzaak nog nader onderzocht moeten worden, is wat de Partij voor de Dieren betreft één ding wel duidelijk: zulke gevoelige dieren als paarden zijn niet geschikt om ingezet te worden in gevaarlijke, hectische en stressvolle situaties die demonstraties (kunnen) zijn.
Volgens ooggetuigen maakten de paarden een zeer gestresste indruk en gaf dit paard aan de situatie niet langer aan te kunnen. Een misstap is dan snel gemaakt. En dat had dus voorkomen moeten worden. De politie verklaarde later in de middag dat het paard is overleden aan hartfalen.

Dieren niet gebruiken als materieel
De Partij voor de Dieren vindt dat je dieren niet instrumenteel moet gebruiken, louter ten nutte van mensen. Of dat nou gaat om vermaak, zoals bij de pony's op de kermis, of om politiepaarden die ingezet worden als materieel bij handhaving.
We roepen overheid en politie op om het onderzoek naar de toedracht serieus en grondig te voeren en te bezinnen op het gebruik van paarden in stressvolle of geweldrijke omstandigheden. En daarbij uit te gaan van aard, natuur en behoeften van het paard.

De Partij voor de Dieren wenst de agent die het verongelukte paard bereed een voorspoedig herstel en veel sterkte bij de verwerking van haar verlies.

Politiepaard Undercover op archiefbeeld op stal in Nunspeet. © Bereden Politie Nederland
Politiepaard Undercover op archiefbeeld op stal in Nunspeet. © Bereden Politie Nederland

Gerelateerd nieuws

Ook Partij voor de Dieren met vrouwelijke lijsttrekker voor raadsverkiezingen

NIJMEGEN - De Partij voor de Dieren doet op 21 maart 2018 voor het eerst mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Nijmegen. ...

Lees verder

Industriële melkfabriek vlakbij Natura2000 gebied Groesbeek gepland

Natuurgebied De Bruuk, Groesbeek Update: De gemeenteraad van Groesbeek heeft onder druk van onder andere Partij voor de Die...

Lees verder