Eline Lauret


Raadslid

Portefeuilles:

Duurzaamheid, groen & water, wijken, openbare ruimte, vastgoed, openbare orde en veiligheid, dienstverlening en burgerzaken, externe betrekkingen, juridische zaken, communicatie, onderzoek en statistiek, stedelijke ontwikkeling, ruimtelijke ontwikkeling, grondbeleid, cultuurhistorie, zorg en welzijn (dierenwelzijn, WMO, jeugdzorg, GGZ, beschermd wonen, gezondheid, preventief jeugdbeleid, GGD, mantelzorg, vrijwilligersbeleid)

Meer over Eline Lauret:

Met welk dier identificeer jij je en waarom?

De kat: ik houd van natuur en harmonie, de mooie dingen in het leven, fijne gezelschappen, ben op mijn best in de avond en nacht (handig voor de gemeenteraadsvergaderingen), beschouwend van aard, kan goed op mezelf zijn, heb veel geduld en concentratievermogen, als het belangrijk is ga ik ervoor. Als ik om goede redenen boos ben kan de ander beter een handschoen dragen.

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik werk als zelfstandig adviseur en coördinator voor diverse dierenorganisaties (o.a. de Nederlandse Federatie voor DierennoodhulpOrganisaties). Ook maak ik in opdracht o.a. schilderijen, tekeningen, trompe l’oeils, en werk in de oude sgraffitotechniek. Een fijne tegenhanger voor het denkwerk. Ik ben tevens voorzitter bij het Dierencentrum Achterhoek.

In welke wijk woon je?

Met veel plezier in De Hazenkamp.

Waarom kies jij voor de Partij voor de Dieren?

Omdat de Partij voor de Dieren als enige partij een planeetbrede visie heeft en opkomt voor alles wat weerloos, maar van grote waarde is: dieren, natuur, milieu, kwetsbare groepen in de samenleving. Kortom, alles wat ik van jongs af aan al belangrijk vind in het leven.

Voor welk thema maak jij je hard in Nijmegen?

Moet ik er nu echt maar één kiezen? Dat wil ik niet. In ieder geval voor dierenwelzijn, vergroening, biodiversiteit, duurzaamheid en vuurwerkvrije zones!

Wat is je favoriete plek van Nijmegen?

Toch mijn eigen achtertuin. Vanwege het weldadige groen, de grote broedende mussenkolonie, in de winter sijsjes en soms zelfs goudhaantjes, in de lente veel bruine kikkers, in de zomer gierzwaluwen die ik er de spouw van mijn huis kan zien binnenvliegen, vleermuizen, egels, wolzwevers en stadsreuzen (voor degenen die weten wat dat zijn).

Wat wil je verder nog vertellen over jezelf?

Ik heb onder andere Cultuurpsychologie in Nijmegen gestudeerd. Ben ‘gevallen’ voor het groene Rijk van Nijmegen en daarom nooit meer weg gegaan. Ik heb voor veel dierenorganisaties gewerkt (landelijk en internationaal) en hoop die kennis en ervaring evenals mijn netwerk binnenkort met veel enthousiasme in te zetten voor de gemeenteraad!

Gerelateerd

Bijdragen Moties Initiatiefvoorstellen Vragen Nieuws
Bijdragen Moties Initiatiefvoorstellen Vragen Nieuws