Michelle van Doorn


Frac­tie­voor­zitter

Met welk dier identificeer jij je en waarom?

Met een uil. Uilen kiezen bij voorkeur een plek hoog op een tak om een goed beeld te krijgen van de omgeving en vliegen uit pas na bedachtzaam alle opties te hebben afgewogen.

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik sta als vennoot in de winkel van een biologische bakkerij.

In welke wijk woon je?

In het centrum.

Waarom kies jij voor de Partij voor de Dieren?

In de loop der jaren is het besef gegroeid dat we één aarde tot onze beschikking hebben, maar dat het leven op aarde ernstig wordt bedreigd door de wijze waarop wij mensen die uitbuiten. Een zeer groot aandeel daarin vormt de toenemende vraag naar vlees en melk. De Partij voor de Dieren is de enige partij die hier consequent tegen ageert, maar ook met oplossingen komt en een haalbaar perspectief schetst op een gezonde planeet met een gezonde bevolking. Niet redeneren louter vanuit menselijke belangen, maar oog hebben voor de belangen en behoeften van alle levende wezens. Ieder individu kan daarin een grote bijdrage leveren; door je koop- en eetgedrag aan te passen, maar ook door je maatschappelijk in te zetten. Alles hangt samen.
Als je kiest voor de Partij voor de Dieren, kies je ervoor om een deel van de oplossing te zijn en met positivisme, vertrouwen en compassie in de wereld te staan.

Voor welk thema maak jij je hard in Nijmegen?

Als de Nijmegenaren er straks voor kiezen mij de gemeenteraad in te stemmen, zal ik mij inzetten om Nijmegen snel klimaatneutraal te maken én diervriendelijk, want Nijmegen is niet alleen een plek voor menselijke bewoners.

Wat is je favoriete plek van Nijmegen?

Als bewoner van het centrum vind ik het heerlijk om vanuit huis de Ooij in te lopen. Zomaar een klein rondje, maar het gebeurt ook dat ik ter plekke besluit om door te lopen in de mooie omgeving van Nijmegen. Verder bezoek ik graag de Nijmeegse boekhandels om lekker te snuffelen, pak ik graag een film in Lux en zijn de gezellige cafeetjes favoriet, vooral de Blaauwe Hand.

Wat wil je verder nog vertellen over jezelf?

In mijn vrije tijd luister ik graag naar muziek en vind ik het leuk om ook andere steden te bezoeken en een museum mee te pikken. Ik heb een brede culturele belangstelling en sta graag in de keuken om een lekkere plantaardige maaltijd te bereiden.
Ik heb geen huisdieren (meer), maar wel een leuke relatie.

Gerelateerd

Bijdragen Moties Vragen Nieuws
Bijdragen Moties Vragen Nieuws