Elly Dupont


Frac­tie­volger

Ik ben Elly Dupont en ik woon al ruim 40 jaar in het centrum van Nijmegen. Van hieruit kan ik elke dag wandelen in het Valkhofpark, het Hunnerpark of langs de Waalkade lopen naar de Stevenskerk waar ik rondleidingen geef aan bezoekers. Daarnaast geef ik lessen Nederlands aan volwassenen voor STEP Nijmegen.

Ik ben geboren in een klein dorp vlakbij Roermond in Midden Limburg. Daar ben ik opgegroeid in een bosrijke omgeving niet ver van de Maas waar je toen nog kon zwemmen. In de zomervakanties speelde ik altijd buiten met de buurtkinderen tussen de korenvelden, weilanden en boomgaarden. Ook hielpen wij de plaatselijke boeren met hooien, kersen plukken en aardappels rapen. Mijn liefde en respect voor de natuur is daar ontstaan op het Limburgse platteland.

Na mijn middelbare schooltijd verhuisde ik naar Nijmegen om Kunstgeschiedenis en Archeologie te studeren aan de universiteit. Na mijn studie ben ik gaan werken voor de gemeente Nijmegen als beleidsmedewerker Kunst & Cultuur en Zorg & Welzijn. Sinds november 2022 ben ik met pensioen.

Ik zet mij in voor de Partij voor de Dieren omdat het de enige politieke partij in Nederland is die durft te kiezen voor een totale systeemverandering. Onbeperkte economische groei is niet de oplossing maar het probleem geworden. Groei zorgt voor welvaart maar gaat ten koste van het welzijn van mens en dier. Door o.a. de klimaatcrisis dreigt de aarde onleefbaar te worden voor alle levende wezens. De bloeiende korenvelden uit mijn jeugd zijn verdwenen. Daarvoor in de plaats zie ik eindeloze maisvelden en steeds grotere veehouderijen vlakbij kwetsbare natuurgebieden, ook in de Ooij en op de Veluwe. Er moet snel iets gebeuren om de natuur in Nederland nog te redden voor komende generaties.

Ik ben altijd in Nijmegen blijven wonen vanwege het rijke aanbod van culturele voorzieningen en cultureel erfgoed. Je kunt kiezen voor de grote podia zoals Doornroosje en De Vereeniging, maar ook voor de Thiemeloods, de Bastei, de Lindenberg en natuurlijk LUX.

Nijmegen mag van mij nog groener worden. In het centrum is behoefte aan meer groen en schaduwrijke zitplekken in de zomer. Wonen in de stad is heel belangrijk, maar er moet ook voldoende groene ruimte overblijven voor mens en dier.

Als fractievolger wil ik mij vooral gaan inzetten voor Cultuur & cultureel erfgoed, Wonen & wijken, Dierenwelzijn en Zorg & welzijn.