Frank de Gram


Frac­tie­voor­zitter

Wie ben je, in welke wijk woon je en wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben Frank de Gram en woon in de wijk Hees, op de grens met het Waterkwartier en de Biezen. Ik ben in het dagelijks leven vader van twee zoontjes, voedselbosboer en zorgondernemer.

Waarom kies jij Partij voor de Dieren en waarom heb je je kandidaat gesteld?
Ik kies voor Partij voor de Dieren omdat dit de enige partij is die radicale systeemveranderingen wil bereiken om het verlies aan biodiversiteit en en de klimaatverandering een halt toe te roepen. Niet 'anders' consumeren, maar juist minder consumeren. Niet praten, maar actie. Ik wil dit uitdragen in de Nijmeegse politiek om met name onze voedselvoorziening lokaal en duurzaam te maken, maar ook de inzet op deelmobiliteit te vergroten boven privé-autobezit.

Wat vind je het mooiste aan Nijmegen en wat zou je graag willen veranderen?
Nijmegen is een prachtige stad die midden in de natuur ligt. Het mooiste vind ik dat je aan iedere kant binnen een kwartier in een Natura2000 gebied kunt zijn! Nijmegen is bij uitstek dé plek om duurzamere voedselvoorziening te bevorderen in samenwerking met de omringende gemeenten. Dus hoe kunnen we de stad duurzaam, lokaal en eerlijk (voor de boer) voeden?

Waar in Nijmegen kom je graag en waarom?
Ik kom in Nijmegen graag op alle culturele smeltkroezen die de stad te bieden heeft. Ook een wandeling door de benedenstad naar de wiebelbrug en dan richting de Ooijpolder is een grote favoriet.

Wat maakt je blij?
Natuur en cultuur!


Gerelateerd

Bijdragen Moties Vragen Nieuws
Bijdragen Moties Vragen Nieuws