De Gelder­lander: "De PvdD groeit maar door"


16 maart 2018

PvdD-leider Marianne Thieme © ANP

Zonder dat het echt opvalt, wordt één politieke partij elke verkiezing weer een beetje groter. De Partij voor de Dieren rekent bij de komende gemeenteraadsverkiezingen op een verdubbeling van het zetelaantal.

Afschaffing van de hondenbelasting, een verbod op evenementen met dieren en verplichte vergroening van straten en tuinen. Zomaar drie speerpunten uit het programma van de PvdD in Nijmegen, waar de partij volgende week voor het eerst meedoet aan de lokale verkiezingen.

In die stad wil de kersverse PvdD-lijsttrekker Michelle van Doorn inwoners ook stimuleren om geen vlees en vis meer te eten. Een standpunt dat in álle lokale partijprogramma’s van de dierenpartij staat. Niet dat een gemeente daar iets over te zeggen heeft. Zo kan alleen de landelijke politiek een vlees- of visbelasting invoeren. ,,Maar we kunnen wel het goede voorbeeld geven”, zei Van Doorn deze week bij Omroep Gelderland. ,,Door zelf op gemeentelijke feestjes en in de kantines geen dierlijke producten meer te serveren.”

Lees het hele artikel op gelderlander.nl

Gerelateerd nieuws

Op de roltrap met Michelle van Doorn: 'Er moet een wethouder Dierenwelzijn komen' (De Gelderlander)

DE ROLTRAPPITCH NIJMEGEN - Wat willen de lijsttrekkers met Nijmegen? Waarom verdienen zij jouw stem? De Gelderlander geeft ze...

Lees verder

Wasstraat voor je mobieltje op het 'Sleepwetfestival' (De Gelderlander)

NIJMEGEN - Een wasstraat voor je telefoon en posters waarop Loesje vertelt dat ze de babyfoon al een schending van haar priva...

Lees verder