Mobi­liteit en bereik­baarheid


Vervoer zonder vervuiling

Nijmegen kan zoveel mooier, schoner en gezonder als we ons anders gaan vervoeren. Stilstaande en rijdende auto’s nemen veel plek in, en zorgen voor uitstoot. Daarom is de auto niet langer de baas en zetten we voetgangers, fietsers en openbaar vervoer centraal. Zo realiseren we een groene omgeving en gezonde lucht: basisvoorwaarden voor het welzijn van iedereen.

 • Goed en duurzaam openbaar vervoer

  Momenteel investeert de overheid ruim twee keer zoveel in wegen als in het openbaar vervoer. Als we dat omdraaien wordt Nederland een stuk schoner, veiliger en duurzamer. Laten we in Nijmegen beginnen!

  Meer informatie
 • Minder en schonere auto’s; meer ruimte en gezonde lucht

  Overal waar auto’s staan of rijden, kunnen geen kinderen spelen. Nijmegen kiest ervoor om de openbare ruimte terug te winnen op de auto.

  Meer informatie
 • Ruim baan voor voetgangers en fietsers

  Vervuilend verkeer wordt ontmoedigd, schoon verkeer wordt gestimuleerd. Door ruim baan te geven aan voetgangers en fietsers kunnen we de hoeveelheid gemotoriseerd verkeer sterk terugdringen. Hiermee dragen we fors bij aan de klimaatdoelen, krijgen we een gezonder en aantrekkelijker Nijmegen, winnen we ruimte terug voor groen in onze straten en wordt het voor kinderen en dieren buiten veiliger.

  Meer informatie

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer

Gerelateerd

Vragen Nieuws