Goed en duurzaam openbaar vervoer


Momenteel investeert de overheid ruim twee keer zoveel in wegen als in het openbaar vervoer. Als we dat omdraaien wordt Nederland een stuk schoner, veiliger en duurzamer. Laten we in Nijmegen beginnen!

● Openbaar vervoer krijgt prioriteit boven autoverkeer.

● De gemeente blijft deelfietssystemen zoals de OV-fiets stimuleren en faciliteren. Niet alleen op treinstations zijn deelfietsen beschikbaar, ook bij belangrijke bushaltes en P+R-terreinen zijn deze een waardevolle toevoeging aan het openbaar vervoer.

● De gemeente vergroot de parkeer- en reismogelijkheden. Voor reizigers die verder gaan met het openbaar vervoer of fiets worden de P&R-faciliteiten gratis.

● Het openbaar vervoer is en blijft veilig, betrouwbaar, frequent, betaalbaar en toegankelijk, ook voor mensen met een functiebeperking. Het openbaar vervoer is gratis voor mensen met een laag inkomen. In alle woonwijken is regelmatig openbaar vervoer beschikbaar.

● Al het openbaar vervoer en de voertuigen van de gemeente zijn vanaf de eerstvolgende aanbesteding 100% duurzaam aangedreven. Vanaf uiterlijk 2030 zijn alle bussen 100%duurzaam aangedreven en emissievrij.

● Nijmegen zet zich in voor het behoud van bestaande buslijnen, zoals buslijn 5 in het Waterkwartier.

● Deelfietsen worden een betaalbaar en aantrekkelijk alternatief. Voor mensen met een laag inkomen komt er een compensatie.

● Inwoners van Nijmegen die hun auto veelvuldig delen via deelapps krijgen aantrekkelijke beloningen zoals gratis parkeren of een gratis parkeervergunning.

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer