Partij voor de Dieren Nijmegen doet mee met gemeen­te­raads­ver­kie­zingen 2022


Kandi­da­ten­lijst bekend

17 oktober 2021

Partij voor de Dieren Nijmegen heeft de volgorde van de kandidatenlijst bekendgemaakt voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022.

De huidige raadsleden Michelle van Doorn en Eline Lauret voeren de lijst aan als de nummers 1 en 2. Hierop volgen de fractievolgers Frank de Gram en Bart Salemans op de nummer 3 en 4. Met een totaal van 15 kandidaten zet de Partij voor de Dieren Nijmegen deze verkiezingen in op een verdubbeling van het aantal zetels in de gemeenteraad. Opmerkelijk is dat de lijst wordt geduwd door twee Nijmegenaren van het jaar: Rhea Elise Khoeblal en Tim Hogenbosch, beter bekend als Boswachter Tim.

Niet meer weg te denken

Lijsttrekker Michelle van Doorn: “Toen we in 2018 in de raad werden gekozen, wisten we nog niet hoe onze missie zou uitpakken. Terugkijkend mogen we trots zijn op wat we al hebben bereikt. Maar we hebben dan ook een hechte fractie die met toewijding, kennis en vrolijk activisme onze geliefde stad richting een groene toekomst opduwt. Het zegt veel dat alle zeven door willen. Daarnaast staan er acht nieuwe namen op van actieve en gedreven leden, die er een lijst van maken om trots op te zijn. Na de vier jaar ervaring achter ons, een uitstekende lijst waarmee we de toekomst met vertrouwen tegemoet kunnen.”

Na vier jaar is de Partij voor de Dieren niet meer weg te denken uit het Nijmeegs politieke debat en kunnen ze bogen op een reeks van successen. Zo hebben ze de raad achter een verbod op gebruik van biomassa gekregen op het Engie terrein en voor de warmtevoorziening, waarmee Nijmegen voorloper is. Ze hebben vele onzorgvuldig uitgevoerde natuuronderzoeken bij bouwplannen uitgelicht en natuurinclusiever bouwen afgedwongen. Andere voorbeelden zijn serieus dierenwelzijnsbeleid en een vuurwerkverbod.

Planeetbrede visie
De Partij voor de Dieren is uniek door haar planeetbrede visie, waarin ze niet de mens centraal stelt, maar alle aardbewoners. Lijsttrekker Michelle van Doorn: “Die planeetbrede visie is ook in de lokale politiek belangrijk. Onze keuzes hier hebben namelijk impact op de hele wereld, waardoor we nog steeds een te grote ecologische voetafdruk hebben. Nijmegen is geen eiland. Het besef dat ambitieuze verduurzaming en vergroening noodzakelijk is voor een leefbare toekomst groeit bij steeds meer mensen, en de zetels en de peilingen groeien daardoor mee.”

In de komende jaren gaat de partij zich weer inzetten voor dier, natuur, mens en milieu. We maken Nijmegen biodiverser en groener. Geen bebouwing op Veur-Lent, een stevige basis voor klimaatadaptatie en biodiversiteitsbewustzijn en een einde aan schadelijke uitstoot door industrie en houtkachels zijn belangrijke speerpunten voor de komende verkiezingen.

De gehele ontwerpkandidatenlijst voor de gemeente Nijmegen, die voor definitieve goedkeuring op 21 november 2021 zal worden voorgelegd aan het verkiezingscongres, ziet er als volgt uit:

 1. Michelle van Doorn
 2. Eline Lauret
 3. Frank de Gram
 4. Bart Salemans
 5. Tim Griemelijkhuijsen
 6. Amber Pater
 7. Nik Linders
 8. Sanne Jäkel
 9. Aletta Klanke
 10. Tim Zeegers
 11. Hedzerd de Boer
 12. Rhea Khoeblal
 13. Dana van der Kraan
 14. Paul van Gent
 15. Tim Hogenbosch

Gerelateerd nieuws

Kaal en verstoord Staddijk?

Geacht College, Aan de rand van Nijmegen ligt een prachtig park, genaamd Stadspark Staddijk. Veel mensen uit de wijken ero...

Lees verder

Bruls wil levenslang stadionverbod voor relschoppers: 'Anders trek ik vergunning NEC in'

Gepubliceerd op 21-10-2021Bron: Omroep GelderlandVerslaggever: Rob Haverkamp NIJMEGEN - Burgemeester Bruls van Nijmegen wil ...

Lees verder