Partij voor de Dieren orga­ni­seert lezing 'Huis­dieren achter de voordeur: liefde of leed?'


21 mei 2022

Partij voor de Dieren Nijmegen organiseert op dinsdag 14 juni een programma over het houden van huisdieren. Dat doen we met een lezing van Peter Beekman van Kynotrain en tevens docent bij de Martin Gaus Academie en met een bijdrage van Cynthia Pallandt, fractievoorzitter bij PvdD Brabantse Delta en tevens konijnendeskundige en auteur van het boek ‘Konijnen adopteren en verzorgen’.

Iedereen die ooit een huisdier heeft gehad weet hoe lastig het kan zijn om de juiste zorg te bieden, om je huisdier succesvol op te voeden en om het dier van de juiste voeding en onderdak te voorzien. Met name voor honden zijn er veel, tegenstrijdige, adviezen over de beste manier om met deze dieren om te gaan. Dat zorgt er voor dat er nogal wat verborgen leed is achter de voordeur. Peter Beekman, auteur van diverse boeken over puppy’s opvoeden, vertelt u tijdens deze avond wat de beste manier is om met uw hond om gaan. Wat heeft een hond nu echt nodig en hoe zorg je er voor dat je het geeft wat het nodig heeft?

Daarnaast worden er in Nederland veel konijnen en knaagdieren gehouden, die meestal enthousiast in te kleine hokjes worden gestopt en door vele kinderhanden betast. Maar wat heeft een konijn nu echt nodig? Wat moet je doen om konijnen te houden op ene manier die overeen komt met wat ze nodig hebben? Daarvoor geeft Cynthia Pallandt, die zelf meerdere konijnen verzorgt, een lezing en diverse adviezen.

We nodigen u van harte uit om aanwezig te zijn en geïnformeerd te worden over de meest actuele kennis op het gebied van diervriendelijk huisdieren houden.

De zaal gaat open om 19:30 uur. Het programma start om 19:45 uur en is om 21:30 uur afgelopen. De entree is € 2,50, inclusief consumptie. Aanmelding via https://www.lux-nijmegen.nl/an...