Beau Vroone


Beleids­me­de­werker

Ik ben Beau Vroone, sinds 2023 beleidsmedewerker bij de Partij voor de Dieren Nijmegen. Ik kom oorspronkelijk uit Arnhem. Na een kort avontuur in de randstad, ben ik teruggekomen naar het door mij geliefde Gelderland. Ik volg nu een onderzoeksmaster filosofie aan de Radboud Universiteit. Ik ben stiekem een beetje een studiebol en heb veel plezier in deze verdiepende studie. Soms laten deze filosofische boeken en onderzoeken mijn hoofd echter wel een beetje tollen. Daarom ben ik ook veel buiten te vinden, om te wandelen, tuinieren of in de zon te liggen lezen.

In mijn opleiding ben ik gevallen voor de schoonheid van het denken: het grotere plaatje proberen te zien, kritisch zijn en dingen in perspectief zetten. Ik heb handvatten gekregen om complexe problemen beter te analyseren en het is me duidelijk geworden dat de gegeven kaders van grote vraagstukken niet kloppen. Het aanpakken van grootschalige problemen vraagt om meer dan de voor de hand liggende of gemakkelijke oplossingen; de vraagstelling zelf moet veranderd worden. In andere woorden: ik denk dat er een systeemverandering plaats moet vinden om grote problemen, zoals de klimaatcrisis, het hoofd te bieden. Ik ben er van overtuigd dat grote veranderingen klein beginnen en daarom ben ik blij dat ik mij voor een duurzamer en eerlijker Nijmegen in kan zetten.

In Nijmegen wandel ik graag langs de Waal. Ik hou van het kabbelende water dat als het ware met je mee lijkt te lopen, of juist tegen je in lijkt te werken. Vanaf Veur-Lent kun je tevens op een afstandje naar de stad kijken. Dit voelt een beetje alsof je een mierennest bekijkt, waardoor de tijd op het eiland stil lijkt te staan. Vooral in het prille lentezonnetje, - wanneer het nog niet zo druk is, de knoppen aan de bomen komen en de insecten weer rond beginnen te vliegen – kruip ik graag in deze tijdscapsule.

Gerelateerd

Moties