Brief uitkomsten Stads­peiling - Stad­s­eiland


Opinie in gespreks­ronde d.d. 29-6-2022

29 juni 2022

De stad heeft gesproken en de uitslag is duidelijk! Variant Waalpark, de groenste versie van de plannen, heeft de meeste stemmen gekregen van alle Nijmegenaren die hun stem mochten uitbrengen.

Het is een lang proces geweest met voor- en tegenstanders. En laten we wel zijn: er kleven voor- en nadelen aan alle keuzes. Maar het zou een gotspe zijn, als we als raad na deze uitslag alsnog zouden kiezen voor nieuwbouw op Veur Lent. Het zou niet uit te leggen zijn als we Nijmegenaren hun groene ademruimte ontnemen. We zouden onbetrouwbaar zijn, als we nu alsnog het groene hart van Nijmegen verstenen. Nijmegenaren hebben haarscherp begrepen dat bebouwing ernstig afbreuk doet aan hun groene ademruimte. Hun groene hart heeft gesproken voor een groen hart op Veur Lent.

Een ruime meerderheid van Nijmegenaren van 16 jaar en ouder vindt de variant Waalpark als toekomstperspectief voor Veur Lent (zeer) aansprekend (80%). Deze variant heeft bij de grootste groep de voorkeur (49%). Door deze Stadspeiling is er geen weg terug naar de oude bebouwingsplannen.

Daar hebben wij als PvdD niets aan toe te voegen. Luister naar de inwoners, zorg dat dit een plek van rust en ruimte blijft in het belang van alle Nijmegenaren, kies voor groen en natuur!