LHBTIQA+ persoon in Nijmegen? Deel jouw ervaring met Vizier Oost voor belangrijk onderzoek.


Laat je horen door de vragen­lijst in te vullen, draag bij aan welzijn en veiligheid en maak kans op een cadeaubon!

21 februari 2023

Waar voel jij je veilig en waar niet? Is er ruimte voor jouw identiteit in jouw omgeving, religie of sport? En wat kan er beter georganiseerd worden in Nijmegen? Dat wil Vizier Oost graag van jou als LHBTIQA+ persoon weten.

Dus ben jij 16 jaar of ouder, identificeer jij je als LHBTIQA+ persoon en woon je in Nijmegen óf een ander deel van de provincies Gelderland of Overijsel? Deel je ervaringen dan met Vizier Oost door het invullen van de vragenlijst. Dit kost ongeveer 15 minuten. Ben je klaar met invullen of behoor je zelf niet tot de doelgroep? Verspreid deze vragenlijst dan verder onder je contacten!

Waarom houdt Vizier Oost dit onderzoek?
"In 2019 en 2021 hebben we dit onderzoek al eerder uitgevoerd. Door de antwoorden op de vragen kunnen we zien wat er veranderd is, wat er goed gaat en wat er nog beter kan. In opdracht van de Regenboogprovincies Gelderland en Overijssel publiceren wij een rapport met de data uit deze vragenlijst. De resultaten van dit onderzoek geven de provincies, de gemeenten en de belangenorganisaties handvaten en richting om in te spelen op de ondersteuningsbehoefte bij LHBTIQA+ personen."

Wat is Vizier Oost?
"Vizier heeft als missie het bestrijden en voorkomen van discriminatie. De medewerkers van Vizier helpen mensen die te maken krijgen met discriminatie, geven advies en voorlichting, en doen dit onderzoek samen met de Radboud Universiteit (afdeling Social Cultural Research). Jouw data en gegevens worden veilig verwerkt en vertrouwelijk behandeld. Meer informatie hierover en over het onderzoek vind je in onze informatiefolder."

Wat levert het invullen van de vragenlijst op?
Je kunt je laten horen! Door vragen te beantwoorden op verschillende thema’s waarin je ook je adviezen kwijt kan kunnen de provincies en gemeenten een goede inschatting maken wat er speelt, wat er goed gaat en wat er beter kan. Je draagt hierdoor ook bij aan het welzijn en veiligheid van LHBTIQA+ personen in jouw omgeving én je maakt kans op 1 van de 25 cadeaubonnen naar keuze, ter waarde van €50,-.

Klik hier om naar de vragenlijst te gaan
(invullen kan tot 10 maart 2023)

  Gerelateerd nieuws

  Kappen met kappen in Park Brakkenstein

  Klik hier om de petitie direct te ondertekenen

  Lees verder

  Kappen met kappen? Dien nu jouw zienswijze in!

  Om jouw stem te laten horen tégen de kap van gezonde bomen in Park Brakkenstein heb je de mogelijkheid om te reageren op het ...

  Lees verder