Nog steeds grote problemen bij Dieren­am­bu­lance in Nijmegen


Partij voor de Dieren maakt zich ernstig zorgen over het 'niet func­ti­o­neren van de dieren­am­bu­lance'

16 januari 2019
© Theo Peeters

NIJMEGEN - De problemen bij de Dierenambulance, ontstaan door een gebrek aan vrijwilligers, zijn nog steeds niet opgelost. Deze krant meldde in juli al dat de Dierenambulance Nijmegen (DAN) niet kon garanderen dat gewonde en vermiste dieren 24 uur per dag geholpen of opgehaald werden. Dat is nog steeds zo.

Onder anderen gemeenteraadslid Eline Lauret van de Partij voor de Dieren maakt zich ernstig zorgen over het 'niet functioneren van de Dierenambulance’. ,,Ze rijden soms niet uit in de nacht en de centrale is regelmatig niet bezet’’, zei ze gisteravond tijdens een bespreking over dierenwelzijnsbeleid.


Volgens wethouder Grete Visser is de DAN wel weer op de goede weg. Nijmegen heeft een speciale coördinator aangesteld om de organisatorische problemen bij Dierenambulance te tackelen. De dienst is een belangrijke schakel in het dierenwelzijnsbeleid van Nijmegen. Zij zorgt voor de opvang en zorg van gevonden dieren, waartoe de gemeente verplicht is. Ook halen de vrijwilligers dode dieren op.

Meer subsidie

De DAN ontvangt daar een vergoeding voor: in 2017 ruim 105.000 euro en een dergelijk bedrag was ook begroot voor 2018. Komend jaar wordt dat bedrag met 30.000 euro verhoogd om het huidige beleid voort te kunnen zetten. Er moeten namelijk steeds meer dieren opgehaald worden. In 2017 ging het om 191 katten en 38 honden, in 2018 stond de teller half november al op 243 en 26.

Er is in de toekomst echter nog meer geld nodig, omdat de huidige locatie aan de Tijmstraat te klein en verouderd is. Om de verbouwing mogelijk te maken, is geld van de gemeente nodig.

Bron: Geert Willems / De Gelderlander

Gerelateerd nieuws

Vier PvdD-moties aangenomen bij Nijmeegse Stadsbegroting 2019-2022

Op woensdag 14 november werd door de Nijmeegse raad de Stadsbegroting voor 2019-2022 besproken. De fractie van de Partij voor...

Lees verder

Dierenambulance Nijmegen krijgt troubleshooter

Een groep vrijwilligers van de Dierenambulance Nijmegen poseerde in 2015 vanwege het 30-jarig bestaa...

Lees verder