Partij voor de Dieren Nijmegen opent Meldpunt vuur­werk­overlast


27 november 2022

Nijmegen – Nijmegen heeft al sinds 2020 een vuurwerkverbod. Toch wordt er nog veel vuurwerk afgestoken, al ver voor de jaarwisseling. Veel mensen en dieren ervaren overlast daarvan. De Partij voor de Dieren vindt het genoeg geweest. Daarom opent zij een meldpunt voor vuurwerkoverlast op haar website.

Mensen kunnen hier een melding achterlaten van vuurwerk in hun omgeving. De resultaten van dit meldpunt wil de Partij voor de Dieren Nijmegen gebruiken om de urgentie van betere handhaving nogmaals onder de aandacht te brengen. Bij de gemeente kan ook gemeld worden via de Meld en Herstel app, maar een openbaar overzicht van meldingen over vuurwerkoverlast ontbreekt.

Het harde geknal in de weken rondom de jaarwisseling zorgt ervoor dat mensen zich onveilig voelen op straat en in hun eigen buurt. Dieren raken in paniek en er zijn veel voorbeelden van dieren die gewond raken of trauma’s oplopen door het afsteken van legaal en illegaal vuurwerk. Daarnaast moeten er jaarlijks miljoenen kilo’s vuurwerkafval worden opgeruimd. Afval dat zeer giftig is voor dieren, natuur en milieu.

Raadslid Eline Lauret van de Partij voor de Dieren: ‘Een openbaar meldpunt is keihard nodig. We zien nu al veel meldingen van vuurwerkoverlast. Het is belangrijk dat de overlast zichtbaar wordt voor iedereen en dat er beter op vuurwerkoverlast wordt gehandhaafd. Vuurwerkoverlast is niet meer van deze tijd en moet serieus worden teruggedrongen, rondom en tijdens de jaarwisseling.’

Middels het meldpunt vuurwerkoverlast op haar site wil de partij openbaar laten zien hoeveel mensen en hun dieren hinder ondervinden van de harde knallen, onveilige situaties en afgestoken vuurwerk.

Gerelateerd nieuws

‘Bomenmishandeling’ in Nijmegen moet stoppen, vindt raadslid

Lees verder

Vacature: beleidsmedewerker gemeenteraadsfractie PvdD Nijmegen

De Partij voor de Dieren is inmiddels een gevestigde partij in de gemeenteraad van Nijmegen. Als aanjaagpartij willen wij and...

Lees verder