Vacature: beleids­me­de­werker gemeen­te­raads­fractie PvdD Nijmegen


Reageren kan tot en met vrijdag 3 februari 2023 via info@­par­tij­voor­de­die­ren­nij­megen.nl

17 januari 2023

De Partij voor de Dieren is inmiddels een gevestigde partij in de gemeenteraad van Nijmegen. Als aanjaagpartij willen wij andere partijen bewegen zich meer in te zetten voor dieren, natuur, milieu, biodiversiteit en klimaat. Tijdens de verkiezingen van 2022 hebben we tien procent van de stemmen weten te behalen. Momenteel zijn we actief met drie raadsleden, drie ondersteunende fractievolgers en een fractiemedewerker. Onze fractie is een platte organisatie waarin we de inbreng van iedereen waarderen. Onze fractie wil haar slagkracht vergroten met een beleidsmedewerker die goed zelfstandig kan werken.

Wat ga je doen?
Als beleidsmedewerker adviseer je gemeenteraadsleden over complexe beleids- en politieke vraagstukken en denk je mee over de toekomst van Nijmegen vanuit de ambities en doelen van de Partij voor de Dieren zoals benoemd in ons verkiezingsprogramma uit 2022.

Je bent bezig met de volgende taken:

  • Je vergaart en analyseert informatie en bouwt kennisdossiers op.
  • Je stelt beleidsadviezen op over diverse onderwerpen die actueel zijn op de Nijmeegse politieke agenda en je ondersteunt bij de voorbereiding van debatten (opstellen vragen, moties en amendementen) en het schrijven van initiatiefvoorstellen.
  • Onze belangrijkste speerpunten waar je aan gaat werken zijn dierenwelzijn, natuurpositief bouwen en biodiversiteitsbehoud en -herstel binnen de gemeente Nijmegen.
  • Je bouwt mee aan een relevant netwerk in de stad en komt met voorstellen voor werkbezoeken etc.
  • Je volgt actief of beleidsdoelen worden gehaald en je komt met verbetervoorstellen.

Wie zoeken we?
Je houdt van het werken in een politiek-bestuurlijke omgeving, waarbij je zelf graag de adviesrol kiest. Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau. Je bent proactief, analytisch en kritisch, je kijkt graag verder dan de waan van de dag en je kunt uitstekend communiceren, zowel mondeling als schriftelijk. Je hebt goede contactuele eigenschappen en overtuigingskracht. Je denkt in oplossingen. Je bent flexibel en je vindt het leuk om te werken op een dynamische plek met strakke deadlines. Kennis en ervaring op het gebied van dieren, natuur en/of milieu en een achtergrond in de biologie, ecologie, milieukunde of soortgelijke studie zijn een pre.
Tenslotte heb je een groot hart voor Nijmegen en voel je je thuis bij de standpunten van onze partij. Lidmaatschap of de intentie om lid te worden van Partij voor de Dieren is een vereiste.


Overige informatie
De omvang van de functie is ongeveer 8 uur per week ingeschaald in schaal 11 van Cao Gemeenten. Voor meer informatie kun je terecht bij Frank de Gram, fractievoorzitter, via 0614978311 of f.de.gram@pvdd.nijmegen.nl. De gesprekken zullen in de tweede week van februari plaatsvinden. We willen het dienstverband graag op 1 maart 2023 in laten gaan.


Reageren

Ben je enthousiast? Stuur ons dan je motivatiebrief en je CV. Dit kan tot en met vrijdag 3 februari 2023 via info@partijvoordedierennijmegen.nl.

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren Nijmegen opent Meldpunt vuurwerkoverlast

Nijmegen – Nijmegen heeft al sinds 2020 een vuurwerkverbod. Toch wordt er nog veel vuurwerk afgestoken, al ver voor de jaarwi...

Lees verder

Kappen met kappen in Park Brakkenstein

Klik hier om de petitie direct te ondertekenen

Lees verder