Bart Salemans


Raadslid

Volg Bart op Mastodon

Wie ben je, in welke wijk woon je en wat doe je in het dagelijks leven?
Mijn naam is Bart Salemans (hij/hem), 36 jaar en woon in Grootstal. Ik ben geboren in Nijmegen en opgegroeid in Weezenhof, Dukenburg. Ik werk in de zorg als begeleider op een woongroep voor mensen met een ernstige verstandelijke beperking en signaalgedrag (door sommigen ook wel als 'probleemgedrag' bestempeld). Ik steek nog wel eens mijn handen uit de mouwen om samen met andere Team Planet leden bijvoorbeeld zwerfvuil te prikken.

Wat maakt het dat je bent aangesloten bij partij voor de Dieren
?
Al vanaf jonge leeftijd heb ik een sterk gevoel voor rechtvaardigheid. Dit vormt, behalve mijn visie en uitgangspunt op mijn werk in de zorg, ook mijn visie op dierenrechten en de bescherming van de Aarde waarop wij allemaal leven. De industrialisatie van dieren en exploitatie van de Aarde zijn grote misstanden. Het moet en kán anders, ook in Nijmegen. De PvdD is dé partij is die zich sterk maakt om het belang van hen met zachtere of geen stem, te beschermen tegen het recht van de hardste schreeuwers met de diepste zakken. Daarnaast zie ik dat PvdD de enige politieke partij is, die er een langetermijnvisie voor ál het leven op Aarde op na houdt; mens, dier & natuur. Dit zijn voor mij belangrijke redenen om actief te zijn bij de partij. Ecoïsme boven egoïsme. Ook in Nijmegen.

Waar in Nijmegen kom je graag en waarom?

Muziek en andere kunstvormen zijn erg belangrijk voor mij. Daarom ga ik graag naar Doornroosje voor concerten. Ook wandel ik het liefst in en nabij het mooie Goffertpark, waar ik vlakbij woon.

Wat maakt je blij?

De taartjes van Tati en ander vegan eten, gruizige metal op vinyl, zwerfvuil prikken, goeie series zoals Mr. Robot en The Office US, musea, het herfstseizoen en spellen zoals Dixit en Codenames spelen met vrienden.

Gerelateerd

Plant­aardig(er) eten in Nijmegen

Restaurants, café's, bakkers en ijssalons in de stad met ruim vegan aanbod

Plantaardig eten in Nijmegen was nog nooit zo makkelijk! Partij voor de Dieren Nijmegen heeft een lijst opgesteld met restaurants, bakkerijen en ijssalons in Nijmegen met ruim voldoende vegan aanbod. Zo is er voor iedereen altijd iets lekkers (plantaardig) te eten. Scroll naar beneden om ook de bakkers en ijssalons te zien! Restaurants en café's 🍄 Bhalu - 💚🐷 100% vegan L...

Bijdragen Moties Vragen Nieuws