Bart Salemans


Raadslid

Volg Bart op Mastodon

Wie ben je, in welke wijk woon je en wat doe je in het dagelijks leven?
Mijn naam is Bart Salemans (hij/hem), 35 jaar en woon in Grootstal met mijn partner Marleen en geadopteerde huisgenoot Fred, een kat met een mening. Ik ben geboren in Nijmegen en opgegroeid in Weezenhof, Dukenburg. Ik werk in de zorg als begeleider op een woongroep voor mensen met een ernstige verstandelijke beperking en signaalgedrag (door sommigen ook wel als 'probleemgedrag' bestempeld). Ik steek nog wel eens mijn handen uit de mouwen om samen met andere Team Planet leden bijvoorbeeld zwerfvuil te prikken.

Wat maakt het dat je bent aangesloten bij partij voor de Dieren
?
Al vanaf jonge leeftijd heb ik een sterk gevoel voor rechtvaardigheid. Dit vormt, behalve mijn visie en uitgangspunt op mijn werk in de zorg, ook mijn visie op dierenrechten en de bescherming van de Aarde waarop wij allemaal leven. De industrialisatie van dieren en exploitatie van de Aarde zijn grote misstanden. Het moet en kán anders, ook in Nijmegen. De PvdD is dé partij is die zich sterk maakt om het belang van hen met zachte of geen stem, te beschermen tegen het recht van de hardste schreeuwers met de diepste zakken. Daarnaast zie ik dat PvdD de enige politieke partij is, die er een langetermijnvisie voor ál het leven op Aarde op na houdt; mens, dier & natuur. Dit zijn voor mij belangrijke redenen om actief te zijn bij de partij. Ecoïsme boven egoïsme. Ook in Nijmegen.

Wat vind je het mooiste aan Nijmegen en wat zou je graag willen veranderen?

Nijmegen is geen dorp en al helemaal geen eiland (op stadseiland Veur-Lent na dan). Maar juist daardoor vind ik het mooi aan een grotere stad als Nijmegen, dat het hier zeker wel dorps kan aanvoelen. Ik vind het van grote meerwaarde dat Nijmegen een studentenstad is. Dit maakt dat de oude stad jong en fris blijft. Nijmegen presenteert zichzelf als inclusief en toegankelijk. En dat is terecht. Maar, er kunnen nog flinke stappen worden gezet als het gaat om volwaardige inclusie en toegankelijkheid in Nijmegen. Mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking hebben bijvoorbeeld nog te vaak het nakijken. Het naleven van het VN-Verdrag Handicap heeft wat dit betreft grote prioriteit. We mogen onze ogen nooit sluiten voor discriminatie, mensenrechtenschendingen en geweld tegen LHBTIQAP+ personen. Gelukkig gaat hier binnen de gemeenteraad al veel aandacht naar uit en dat is ontzettend belangrijk. Ik zal mij hiervoor in blijven zetten.

Waar in Nijmegen kom je graag en waarom?

Muziek en andere kunstvormen zijn erg belangrijk voor mij. Daarom ga ik graag naar Doornroosje voor concerten. Ook wandel ik het liefst in en nabij het mooie Goffertpark, waar ik vlakbij woon.

Wat maakt je blij?

De taartjes van Tati en ander vegan eten, gruizige metal op vinyl, zwerfvuil prikken, goeie series zoals Mr. Robot en The Office US, af en toe een speciaalbiertje, musea, het herfstseizoen en spellen zoals Dixit en Codenames spelen met vrienden.

Gerelateerd

Nijmegen een stukje biodi­verser en dier­vrien­de­lijker

Moties en amendementen Partij voor de Dieren Nijmegen aangenomen door de raad in de besluitronde van 8 maart 2023

Tijdens de besluitronde van 8 maart zijn er twee moties en twee amendementen van Partij voor de Dieren Nijmegen aangenomen door de raad die Nijmegen een stukje biodiverser en diervriendelijker maken!Zo wordt de aanleg van biodiversiteitsverhogende poelen meegenomen in het ontwerp voor de groene ruimte bij het grote nieuwbouwproject in Winkelsteeg. (Mede met dank aan raadslid Jasmijn Kraaijeveld va...

Bijdragen Moties Vragen Nieuws